Copyright ©
2024
Palírna U Zeleného stromu
Sacharidy obsažené v melase se za působení kvasinek v procesu fermentace přeměňují na alkohol a oxid uhličitý.
Samotná fermentace je exotermický proces (uvolňuje teplo), proto musí být fermentační nádrže ochlazovány vodou.
Udržuje se konstantní teplota kvašení 32 °C a hodnota pH mezi 4,0–4,5.
Po ukončení procesu fermentace je dalším stupněm výroby destilace.
Pro výrobu rumu Heffron se používá kontinuální destilace, někdy také nazývána sloupcová. Pro výrobu rumů je tato metoda nejrozšířenější. Panamská destilerie disponuje kolonou obrovských rozměrů. Obsahuje několik desítek destilačních destiček, destilace je tak vícestupňová, díky čemuž je mladý rum Heffron velmi čistý, ale přitom si zachová spoustu nositelů chutí z cukrové třtiny.
Heffron Original zraje v sudech z amerického bílého dubu po dobu 5 let. Každá jeho kapka je v sudu po tuto dobu. V průběhu zrání nedochází k mísení rumů různého stáří, jak je to běžné u některých jiných rumů.
Rum Heffron Heritage 5YO zraje ve výběrových sudech, ve kterých dříve dozrával bourbon. I u této varianty je doba zrání 5 let. Tyto sudy mají jiné vlastnosti pro zrání a výslednému rumu propůjčují zcela jiný chuťový charakter.
Jedinečné chuťové vlastnosti získává rum Heffron 10YO díky pečlivé práci zkušených blendmasterů. A právě jimi mistrně vybraný blend desetiletých rumů, které zrály v sudech po sherry, bourbonu a koňaku, výslednému produktu dodává bohatou paletu chutí a vůní, které lze vychutnávat v každé sklence Heffronu 10YO.
V průběhu zrání dochází v sudech k extrakci jejich složek, jako jsou třísloviny, vápenaté soli a barviva, stejně jako quercetin, které propůjčují výslednému liquidu specifické chuťové a aromatické vlastnosti. Každý sud je jiný. Jeho vlastnosti ovlivňuje to, zda je nově vyrobený, nebo zda v něm předtím zrál jiný ušlechtilý destilát. Jsme hrdí na to, že se na výrobě rumu Heffron podílejí jedni z nejzkušenějších blendmasterů světa, kteří dokáží rumu vtisknout to nejlepší, co mu sudy mohou dát.
v Las Cabras de Pesé.
Duchovním otcem je master blender Francisco Fernández, přezdívaný “Don Pancho”.
S výrobou rumů má více než 50 letou zkušenost.
Svoji kariéru započal na Kubě v 60. letech, kde se jako ředitel nápojového průmyslu podílel na zlepšeních, která jsou dnes užívána jako standardní.
Od 90. let žije Don Pancho v Panamě, kde vytváří ty nejlepší rumy světa.
Sacharidy obsažené v melase se za působení kvasinek v procesu fermentace přeměňují na alkohol a oxid uhličitý.
Samotná fermentace je exotermický proces (uvolňuje teplo), proto musí být fermentační nádrže ochlazovány vodou.
Udržuje se konstantní teplota kvašení 32 °C a hodnota pH mezi 4,0–4,5.
Po ukončení procesu fermentace je dalším stupněm výroby destilace.
Pro výrobu rumu Heffron se používá kontinuální destilace, někdy také nazývána sloupcová. Pro výrobu rumů je tato metoda nejrozšířenější. Panamská destilerie disponuje kolonou obrovských rozměrů. Obsahuje několik desítek destilačních destiček, destilace je tak vícestupňová, díky čemuž je mladý rum Heffron velmi čistý, ale přitom si zachová spoustu nositelů chutí z cukrové třtiny.
Heffron Original zraje v sudech z amerického bílého dubu po dobu 5 let. Každá jeho kapka je v sudu po tuto dobu. V průběhu zrání nedochází k mísení rumů různého stáří, jak je to běžné u některých jiných rumů.
Rum Heffron Heritage 5YO zraje ve výběrových sudech, ve kterých dříve dozrával bourbon. I u této varianty je doba zrání 5 let. Tyto sudy mají jiné vlastnosti pro zrání a výslednému rumu propůjčují zcela jiný chuťový charakter.
Jedinečné chuťové vlastnosti získává rum Heffron 10YO díky pečlivé práci zkušených blendmasterů. A právě jimi mistrně vybraný blend desetiletých rumů, které zrály v sudech po sherry, bourbonu a koňaku, výslednému produktu dodává bohatou paletu chutí a vůní, které lze vychutnávat v každé sklence Heffronu 10YO.
V průběhu zrání dochází v sudech k extrakci jejich složek, jako jsou třísloviny, vápenaté soli a barviva, stejně jako quercetin, které propůjčují výslednému liquidu specifické chuťové a aromatické vlastnosti. Každý sud je jiný. Jeho vlastnosti ovlivňuje to, zda je nově vyrobený, nebo zda v něm předtím zrál jiný ušlechtilý destilát. Jsme hrdí na to, že se na výrobě rumu Heffron podílejí jedni z nejzkušenějších blendmasterů světa, kteří dokáží rumu vtisknout to nejlepší, co mu sudy mohou dát.
Copyright ©
Palírna U Zeleného stromu
Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!
Když přijmete marketingové soubory cookie, dáváte nám souhlas umístit do vašeho zařízení soubory cookie, které vám poskytnou relevantní obsah odpovídající vašim zájmům. Tyto soubory cookie mohou být nastaveny námi nebo našimi reklamními partnery prostřednictvím našich stránek. Jejich účelem je vytvořit profil vašich zájmů a zobrazovat vám relevantní obsah na našich webových stránkách i na webových stránkách třetích stran.
Tyto soubory cookies nám pomáhají v nabídnutí správného obchodního sdělení. Cílem marketingových cookies je propojit náš web se sociálními a reklamními sítěmi 3. stran jako je např. Facebook nebo Google Ads. Také se využívají ke znovuoslovení zákazníka.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!